Vegaaninen saksanpähkinä-appelsiinijäätelö / Vegan Walnut Orange Ice Cream

saksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_creamsaksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_cream_1saksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_cream_2saksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_cream_3saksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_cream_4saksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_cream_5saksanpähkinä_appelsiini_vegaaninen_jäätelö_walnut_orange_vegan_ice_cream_6

Vegaaninen saksanpähkinä-appelsiinijäätelö (2 annosta)

  • 170 g aquafabaa
  • 70 g sokeria
  • 95 g kookoskermaa
  • 1/8 tl vaniljaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 80 g saksanpähkinöitä
  • 30 g sokeria + 10 g vettä + ripaus suolaa

Mittaa kattilaan 30 g sokeria, 10 g vettä ja ripaus suolaa. Keitä seos 120 asteiseksi, ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon saksanpähkinät. Sekoittele kunnes sokeri kiteytyy ja kaada sokerikuorrutteiset saksanpähkinät sitten esimerkiksi leivinpaperille jäähtymään. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi ja jätä halutessasi muutama kokonainen jäätelöannosten koristeeksi.

Vatkaa aquafaba sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 130 g sokeria vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon kookoskerma, vanilja ja appelsiininkuori sekä halutessasi ripaus suolaa. Valmista jäätelömassa jäätelökoneessasi valmistajan ohjeiden mukaisesti. Jos et omista jäätelökonetta, voit pakastaa seoksen pakastuksen kestävään rasiaan ja käännellä lusikalla sekaisin esimerkiksi puolen tunnin välein kunnes koostumus on halutunlaista. Sekoita saksanpähkinärouhe jäätelömassan sekaan ennen pakastusta.

VINKKI: Lisää jäätelömassaan oman makusi mukaan esimerkiksi ripaus appelsiininkukkavettä, kanelia, muskottipähkinää, neilikkaa tai suklaahippuja. Appelsiinin voi korvata sitruunalla.

Vegan Walnut Orange Ice Cream (2 servings)

  • 170 g aquafaba
  • 70 g sugar
  • 95 g coconut cream
  • 1/8 tl vanilla powder
  • Zest of 1 orange
  • 80 g walnuts
  • 30 g sugar + 10 g water + pinch of salt

Boil 30 g, 10 g water and a pinch of salt to 120 degrees. Take the pan off the heat and add walnuts in. Mix until the sugar crystallizes and pour the sugar coated walnuts on a baking paper to cool down.  Chop the walnuts coarsely and leave few walnuts unchopped for  serving.

Mix aquafaba with an electric mixer until light. Gradually add 130 g sugar, mixing the whole time. Mix until thick and shiny. Carefully fold in the coconut cream, vanilla and orange zest. Prepare the ice cream in the ice cream maker according to manufacturer’s instructions.  If you don’t own one, you can freeze the ice cream in a freezer container and mix it every half an hour or so until the texture is desirable. Fold in the chopped walnuts in the ice cream mix before freezing.

TIP: According to your taste you can season the ice cream with a little bit of orange blossom water, cinnamon, nutmeg, cloves or chocolate chips. You can substitute the orange with lemon.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Vegaaninen saksanpähkinä-appelsiinijäätelö / Vegan Walnut Orange Ice Cream

    1. Kiitos paljon! Tämä oli kyllä varsin näpsäkkä tehdä ja varmastyi käytän pohjana muille vegaanijäätelöille vastaisuudessakin!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s