Vegaaninen mansikka-kermakakku / Vegan Strawberry & Whipped Cream Cake

mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_veganmansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_2mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_3mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_4mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_5mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_6mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_7mansikka_kermakakku_vegaaninen_vispi_strawberry_whipped_cream_cake_vegan_8

Vegaaninen mansikka-kermakakku (n. 10-15 annosta)

Pohja (18 cm kakkuvuokaan)

  • 175 g aquafabaa
  • 175 g sokeria
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 2,5 tl rypsiöljyä
  • 220 g vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa

Täyte ja kuorrute

  • 450 g pakastemansikoita
  • 2 rkl agar agar -hiutaleita
  • 6 dl kasvipohjaista vispikermaa (käytin Plantin kauravispiä)
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 litraa tuoreita mansikoita

Valmista kakkupohja viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa kahden (halk. 18 cm) kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa aquafaba ja etikka kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes sokeri on liuennut ja tuloksena on jämäkkä vaahto. Jatka vatkaamista hitaalla nopeudella ja kaada öljy ohuena nauhana sekaan. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kääntele varovaisesti sekaisin. Annostele kakkumassa vuokiin ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakut leivinpaperille jäähtymään.

Mansikkatäyte kannattaa myös valmistaa edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan 450g pakastemansikoita ja keittele pehmeksi. Poraa mansikat tasaiseksi sauvasekoittimella. Jatka hiljalleen keittelyä kunnes noin 1/3 on haihtunut. Lisää joukkoon agar agar -hiutaleet ja keittele sekoitellen  5-10 minuuttia kunnes hiutaleet ovat sulaneet. Purkita ja siirrä jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.

Kakun viimeistelyä varten vatkaa kasvivispit kuohkeaksi vaahdoksi vaniljasokerin kera. Puolita noin puolet mansikoista (koristelua varten) ja leikkaa loput pienemmiksi palasiksi kakun väliin laitettaviksi. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Aloita kakun täyttäminen levittämällä kerros mansikkatäytettä. Levitä sitten kerros vispiä ja ripottele pieneksi pilkotut mansikat pinnalle. Paina seuraava pohja päälle ja jatka samaan tapaan kunnes asettelet pinnalle viimeisimmän kakkupohjasiivun. Kuorruta kakku lopulla vaahdolla huoletonta lookkia mukaillen ja ripottele isot mansikkaviipaleet pinnalle.

Vegan Strawberry & Whipped Cream Cake (about 10-15 servings)

Sponge (18 cm cake tin)

  • 175 g aquafaba
  • 175 g sugar
  • 1 ts apple cider vinegar
  • 2,5 ts canola oil
  • 220 g wheat flour
  • 1 ts baking powder
  • 1/4 ts baking soda

Filling & frosting

  • 450 g strawberries (freezed)
  • 2 tbs agar agar flakes
  • 6 dl plant-based whipping cream (I used Planti oat-based whipping cream)
  • 2 rkl vanilla sugar
  • 0,5 liters fresh strawberries

Make the sponge at least one day ahead so it’s easier to slice. Heat the oven to 180 degrees celsius and line two cake tins (diameter 18 cm) with baking paper. Mix together the flour, baking powder and soda. Whip aquafaba with apple cider vinegar until foamy and light. Add sugar gradually. Whip the mixture until the sugar has dissolved and you end up with stiff peaks. Continue whipping on low speed and pour in the oil in a slow stream.  Sift the dry ingredients and gently fold them in. Pour the batter into the tins and bake for 25 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.  Turn the cakes over to baking paper to cool down.

The strawberry filling can be made ahead as well. Heat 450 g strawberries in a saucepan until softened. Blend them smooth with an immersion blender. Continue simmering until about 1/3 has evaporated. Add agar agar flakes in and continue simmering about 5-10 minutes until the flakes have completely melted. Put into a jar and store in a refrigerator.

To finish the cake, whip the plant-based creams with vanilla sugar until stiff. Cut in half about half of the fresh strawberries (for the finishing up) and cut the rest smaller (for filling). Slice the sponges in half so that you have 4 layers of sponge. Start the filling by adding a layer of strawberry mixture. Then add a layer of whipping cream and sprinkle some small strawberry pieces on top. Press the next sponge layer on top and continue like this until you place the final sponge layer on top. Frost the cake with the remaining whipped cream and finish with fresh strawberry halves.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s