Vegaaninen maapähkinäfudge / Vegan peanut fudge

vegaaninen_vegan_peanut_maapähkinä_fudge_chocolate_suklaa_kaurakerma_oat_6vegaaninen_vegan_peanut_maapähkinä_fudge_chocolate_suklaa_kaurakerma_oatvegaaninen_vegan_peanut_maapähkinä_fudge_chocolate_suklaa_kaurakerma_oat_2vegaaninen_vegan_peanut_maapähkinä_fudge_chocolate_suklaa_kaurakerma_oat_3vegaaninen_vegan_peanut_maapähkinä_fudge_chocolate_suklaa_kaurakerma_oat_4vegaaninen_vegan_peanut_maapähkinä_fudge_chocolate_suklaa_kaurakerma_oat_5

 

Vegaaninen maapähkinäfudge

  • 130 g kuivattuja hedelmiä paloina (itse käytin omenaa, rusinaa ja aprikoosia)
  • 200 g maapähkinöitä
  • 500 g sokeria
  • 235 g glukoosisiirappia
  • 280 g kaurakermaa (käytin GoGreenin kaurapohjaista vispiä)
  • 220 g maidotonta margariinia (käytin Sunnuntain Laktoositonta)
  • 335 g tummaa suklaata
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Paahda maapähkinöitä 175 asteisessa uunissa, kunnes niiden kuori alkaa kupruilla, ilmaan leviää pähkinäinen tuoksu ja pähkinöiden väri muuttuu kullanruskeaksi.  Jäähdytä pähkinät ja hiero niistä kuoret pois esimerkiksi hankaamalla niitä keittiöpyyhkeen välissä.

Rouhi tumma suklaa ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Punnitse suklaan päälle margariini, vaniljajauhe ja suola.

Kuumenna kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja kaurakerma 116 asteiseksi. Voit halutessasi sekoitella seosta välillä, mutta se ei ole välttämätöntä. Kun massa saavuttaa halutun lämpötilan, kaada se margariinin ja suklaan päälle kulhoon. Sekoittele kunnes fudgemassa on tasaista. Lisää joukkoon maapähkinät ja kuivatut hedelmät.

Vuoraa haluamasi kokoinen vuoka tai vaikkapa pelti foliolla tai leivinpaperilla. Itse käytin tavallista 22 cm x 30 cm lasista uunivuokaa. Kaada fudgemassa vuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Kun fudge on tarpeeksi jähmeää, voit leikata sen haluamasi kokoisiksi paloiksi. Omasta kimpaleestani sai leikattua kivasti 3 cm x 3 cm paloja! Fudge säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.

Vegan peanut fudge

  • 130 g dried fruits (I used raisins, apple and apricot bits)
  • 200 g peanuts
  • 500 g sugar
  • 235 g glucose syrup
  • 280 g oat-based whipping cream (I used GoGreen)
  • 220 g vegan margarine
  • 335 g dark chocolate
  • pinch of vanilla powder
  • pinch of salt

Heat the oven to 175 degrees celsius. Toast the peanuts until their skin begin to blister and darken and when a nutty smell fills the air. Cool down the peanuts. Rub the skin off using your fingertips or a kitchen towel for instance.

Coarsely chop the chocolate and place it in a heat-proof bowl. Place the measured margarine on top of it with vanilla powder and salt, too.

In a saucepan heat the sugar, glucose syrup and oat cream to 116 degrees celsius. You can stir the mixture once in a while but I found it unnecessary. When the mixture reaches the desired temperature, pour it over the chocolate and margarine. Stir the mixture until it becomes homogenous. Add in the peanuts and dried nuts.

Line a tin or a baking pan with aluminium foil or baking paper. I used 22 cm x 30 cm oven tray. Pour the fudge in and place it in a refrigerator to set. When the fudge is solid enough you can cut it in pieces. I cut mine to be 3 cm x 3 cm. The fudge keeps in the refrigerator for about a week.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s