Jäädyke vaaleanpunaisista herukoista / Frozen dessert with pink currants

pink_currant_frozen_dessert_vanilla_vanilja_herukka_jäädyke_jälkiruoka_almond_manteli_croquant_krokanttipink_currant_frozen_dessert_vanilla_vanilja_herukka_jäädyke_jälkiruoka_almond_manteli_croquant_krokantti2pink_currant_frozen_dessert_vanilla_vanilja_herukka_jäädyke_jälkiruoka_almond_manteli_croquant_krokantti3pink_currant_frozen_dessert_vanilla_vanilja_herukka_jäädyke_jälkiruoka_almond_manteli_croquant_krokantti4pink_currant_frozen_dessert_vanilla_vanilja_herukka_jäädyke_jälkiruoka_almond_manteli_croquant_krokantti5

Jäädyke vaaleanpunaisista herukoista

  • 200 g kuohukermaa
  • 33 g keltuaisia (2 kpl) huoneenlämpöisenä
  • 45 g sokeria
  • vaniljaa
  • 160 g vaaleanpunaisia herukoita ja lisäksi koristeluun

Mantelikrokantti

  • 45 g voita huoneenlämpöisenä
  • 50 g sokeria
  • 15 g (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 60 g mantelilastuja

Jäädykettä varten vatkaa kuohukerma kuohkeaksi. Vatkaa myös keltuaiset, vanilja ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto ja keltuaisvaahto yhteen ja lisää lopuksi joukkoon herukat. Kaada massa silikonimuotteihin ja jäädytä.

Mantelikrokanttia varten lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Sekoita vehnäjauhot joukkoon käsin kunnes massa on tasaista. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi (n. 2-3 mm paksuiseksi) kerrokseksi. Ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 10-15 minuuttia kunnes mantelit ovat paahtuneet ja krokantti on kullanruskeaa. Anna jäähtyä kunnolla ja murusta paloiksi.

Irrota jäädykkeet muoteistaan noin 10 minuuttia ennen syömistä ja tarjoa rapean mantelikrokantin kera.

Frozen Dessert with Pink Currants

  • 200 g whipping cream
  • 33 g egg yolks at room temperature
  • 45 g sugar
  • vanilla
  • 160 g pink currants plus more for serving

Almond croquant

  • 45 g butter at room temperature
  • 50 g sugar
  • 15 g (whole grain) wheat flour
  • 60 g blanched almonds

To make the frozen dessert first whip the cream until fluffy. Whip the egg yolks, vanilla and sugar as well, until pale. Fold the whipped cream and egg foam together and lastly add the currants. Pour the mass to silicone molds and freeze.

For the almond croquant heat the oven to 180 degrees celsius. Beat the butter and sugar together. Mix in the flour by hand until homogenous. Spread on a baking tray lined with parchment paper, to about 2-3 mm thickness. Sprinkle the blanched almonds on top. Bake for 10-15 minutes until almonds and croquant have turned golden brown. Let cool down completely and crush to pieces.

Unmold the desserts about 10 minutes before eating and serve with crunchy croquant and fresh currants.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s